Informatie
Albert Heijn Insecten hotels

Waarschijnlijk heeft u via media of andere kanalen al gehoord van het nieuwe Albert Heijn programma gericht op duurzaamheid: ‘Beter voor Natuur & Boer’. Elke strategische leverancier van Albert Heijn voor aardappelen, groente en fruit is samen met Albert Heijn en 5 klankbordgroepen van telers momenteel in gesprek om hier definitieve vorm aan te geven. De intentie is om alle teeltbedrijven die meerjarig op programma basis aan Albert Heijn leveren aan te doen sluiten bij dit duurzaamheidsinitiatief. Ook uw organisatie en achterliggende teeltbedrijven horen hierbij, en daar zijn we trots op!

 Zo tros dat we recent in 6 landelijke dagbladen pagina grote advertorials hebben geplaatst.

Eén van de eerste stappen die we willen maken is het plaatsen van insectenhotels bij alle betrokken teeltbedrijven om zodoende een eerste stap te zetten naar het bevorderen van biodiversiteit. We willen dit graag combineren met het plaatsen van een bord wat aangeeft dat we trots zijn op onze samenwerking. Hieronder een voorbeeld van een insectenhotel en idee van het begeleidende bord. Beide geheel op kosten van Albert Heijn.

Meer informatie over het programma vindt je op de site van Albert Heijn.

Vraag & Antwoord

Wij zijn afhankelijk van de leveranciers van deze insectenhotels en hebben momenteel nog geen precieze planning van levering.

Een paar dagen van te voren zullen wij iedereen mailen op welke dag men bezocht gaat worden door ons montage team. Een dag voor plaatsing kunnen wij een dagdeel aangeven. Een precieze tijd is pas te vertellen op de dag zelf. Ons montage team belt u wanneer zij vertrekken van de vorige plaatsingslocatie hoe laat ze bij u denken te arriveren.

Wij zijn gebonden aan een strakke planning en routing. Dus nee, wij kunnen niet met iedereen rekening houden helaas. Mocht u nog geen plaats kunnen bepalen dan kunnen wij het insecten hotel eventueel ook bij u op een tijdelijke locatie plaatsen, het hotel wordt los in de grond geplaatst waardoor altijd zelf nog verplaatsen is op een later tijdstip. Een en ander natuurlijk in overleg.

Indien u met meerdere adressen op onze leverlijst voorkomt dan krijgt u voor elk adres een insectenhotel. Staat u maar met een adres op onze lijst dan krijgt u maar een exemplaar. Het doorgegeven adres houden wij aan voor de plaatsing van het hotel. Voor vragen hierover kunt u terecht bij de overkoepelende organisatie waar u bij aangesloten bent (Bakker, Vogelaar, Nedato, De Kock, Agarica, Banken, Oakfield of Vezet).

Albert Heijn neemt alle kosten voor zijn rekening.

Door Albert Heijn is een campagne gestart: “Beter voor Bij, Natuur & Boer”. In het kader hiervan worden het insectenhotel geplaatst.

  • Houd rekening met een afmeting van 95 cm breed x 120 cm hoog
  • De voorzijde is het beste gericht op het zuid-oosten
  • Op een zonnige plek indien mogelijk
  • De locatie moet goed bereikbaar zijn door het montage team doormiddel van goed begaanbare wegen of paden met een bus. 

De afmetingen zijn B80 x H120x D27.

  • Biedt ruimte aan 300 soorten insecten en vooral solitaire bijen (steken niet)​
  • Biedt een veilige ruimte voor voortplanting en veiligheid aan insecten​
  • Heeft vele gaatjes waarin de insecten gaan wonen en in die gaatjes maken ze kamers waarin ze eitjes leggen​
  • Is gemaakt van douglas- en vurenhout met een bitumen dak​
  • Kent geen splinters waar insecten zich aan kunnen verwonden​
  • Heeft een verwachte levensduur van 10-15 jaar