CNC Frezen

IN ALLE SOORTEN EN MATEN

CNC- Frezen doen we bij Glance & Vision al sinds het millenium. Toen op een freestafeltje van 100 x 100 cm, maar inmiddels met onze freesreus van Axyz. Met een tafelafmeting van 200 x 400 cm kunnen we plaatmaterialen in elke gewenste vorm frezen. Zeker in combinatie met de vlakbedprinter maakt dat er enorm veel mogelijk is in vorm, materiaal en kleur. Overigens kunnen we met deze machine ook graveren.

UITGELICHT | STOFSTALEN

Voor T[h]ree by Termolst, een gerenommeerd merk in meubelstoffen, hebben we de MDF-kappen verzorgd waar de stofstalen in opgesloten worden. Twee kapdelen waarbij aan de binnenzijde een ruimte is weggefreesd ter grootte van de staalbreedte en de schroefgaten aangegeven evenals de gaten waardoor een koord aangebracht kan worden. Aan de voorzijde is het logo en een boom gegraveerd waarna alle delen los gefreesd zijn.

En zo kom je tot een stijlvolle presentatiemogelijkheid voor de stofstalen.

Afwerking

Wanneer wij een plaatmateriaal beprint hebben wat een bepaalde vorm moet krijgen, gaat er een freesbestand naar de computer van de freestafel. Via herkenningspunten die meegeprint zijn of een vastgesteld kader gaat de freestafel aan het werk. Geheel door en door frezen of graveren. Het kan allemaal. Aluminium sandwichplaat wordt vaak gebruikt voor displays of lichtbakken hierbij frezen we een buiglijn, iets verder dan de helft van de plaatdikte. De plaat kan dan keurig omgevouwen worden wat zorgt voor een heel net, bijna naadloos geheel.

Materialen

De materialen die niet gelaserd kunnen worden met onze lasersnijtafel, gaan we frezen. Dat zijn dan in ieder geval altijd metaalhoudende plaatmaterialen zoals de veel verwerkte sandwichplaat of bijvoorbeeld pvc geschuimde plaat, omdat hierbij giftige gassen vrijkomen als je die zou gaan laseren. En wij gaan graag nog een paar jaar door met mooie dingen maken.  Hout en MDF wordt ook vaak gefreesd omdat de klant vaak niet gecharmeerd is van een verbrand en dus donker randje. Bij frezen moet men wel altijd rekening houden met een radius van minimaal 2 mm in de hoeken in verband met de dikte van het freesje.

 

Kunnen wij jou helpen met een project?

Neem dan snel contact met ons op.

MEER PRODUCTEN VAN GLANCE & VISION