Skip to content

De levensduur van je autobelettering verlengen

ZO LANG MOGELIJK VAN JE AUTOBELETTERING GENIETEN

Is jouw bedrijfsauto of -bus voorzien van autobelettering? Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van jouw stickers genieten: zonde als het snel vervaagt! In deze blog lichten we de levensduur toe en geven we je tips om je belettering zo lang mogelijk mooi te houden.

GEMIDDELDE LEVENSDUUR AUTOBELETTERING

Wanneer je op de snelweg rijdt is het onmogelijk om géén auto’s of busjes met stickers te zien rijden. Het trekt de aandacht en maakt jouw bedrijf herkenbaar. De gemiddelde levensduur van autobelettering is zes tot tien jaar. Als je besluit om jouw auto te laten beletteren, wil je dat dit goed gebeurt en dat je er jarenlang plezier van hebt.

KLEUREN EN MATEN

Voor het beletteren van auto’s worden folies gebruikt. De kwaliteit van de folie bepaalt deels de levensduur. Goedkoop is vaak duurkoop als het om folies gaat. Een simpele folie is minder sterk en blijft minder lang mooi dan een kwalitatieve folie.

Folies zijn verkrijgbaar in alle kleuren en soorten. Je kunt dus erg creatief zijn met je ontwerp! Breng bijvoorbeeld opvallende accenten aan op de spiegelkappen, combineer jouw bedrijfslogo met een foto en/of gebruik grappige (opvallende) quotes.

VERSCHIL TUSSEN AUTOBELETTERING EN CARWRAP

Naast het bestickeren van je auto is carwrapping ook een slimme manier om jouw auto op te laten vallen. Het verschil tussen een carwrap en autobelettering is simpel.

Bij autobelettering wordt een gedeelte van de auto voorzien van stickers. Je blijft de originele laklaag zien op de gedeeltes waar geen stickers zitten. Bij een carwrap wordt het gehele voertuig met een folie bekleed. Het is in feite een heel groot ‘behang’ dat zo over de gehele auto geplakt wordt.

ONDERHOUD

Natuurlijk wil je dat de autobelettering zo lang mogelijk mooi blijft. Daar speel je zelf ook een grote rol in. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je de stickers zo goed mogelijk kunt onderhouden. Allereest: zorg ervoor dat je je auto de eerste week na het stickeren niet wast. Zo kan de lijm onder de folie goed aanhechten.

WASSTRAAT

Als de belettering met goede folie op de auto is aangebracht, is deze bestendig tegen weersinvloeden én de wasstraat. Wanneer je door de wasstraat gaat met de gestickerde auto is het echter wel belangrijk om geen hogedrukspuit recht op de auto te zetten en minimaal één  meter afstand te bewaren. Ook raden we aan om geen stoomreiniger te gebruiken en zo min mogelijk harde borstels te gebruiken.

EXTRA TIPS

We hebben nog een paar laatste tips zodat je helemaal op de hoogte bent hoe je de levensduur van jouw autobelettering kunt maximaliseren.

  • Verwijder vogelpoep zo snel mogelijk.
  • Reinig de auto regelmatig, maar niet te vaak. Te vaak wassen kan de glans van je sticker aantasten.
  • Zorg ervoor dat zeepresten volledig zijn afgespoeld nadat je je auto hebt gewassen. Zo voorkom je strepen op je sticker.

Kan jij na het lezen van deze blog niet wachten om autobelettering te bestellen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je met het ontwerp en zorgen ervoor dat de stickers op de juiste manier worden aangebracht. Zie ook onze productpagina over autobelettering voor meer informatie over autobelettering.

Aanvraag bij Glance & Vision

Geen vraag is te gek, dus stel ze gerust. Wij helpen je graag.

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen vragen we je om zoveel mogelijk informatie te geven.