Skip to content

7 Originele etalage ideeën

7 Originele etalage ideeën waarmee je opvalt!

Etalage ideeën: Pinterest staat er vol mee. Wat hebben wij eigenlijk nog toe te voegen?

Dat is simpel, want Glance & Vision is al ruim 30 jaar expert op het gebied van visuele communicatie en mooie dingen maken. Als iemand jou kan helpen bij het uitkiezen van de juiste etalage, dan zijn wij het wel.

In deze blog laten we je zien wat de impact kan zijn van bepaalde etalage tools. We laten je zien welke materialen wij zoal gebruiken voor klanten, en wat jij daar mee kunt.

Maak je klaar voor zeven etalage ideeën!

1. Ga voor groots

We zien in etalages steeds vaker foto’s en prints, in plaats van bijvoorbeeld paspoppen of andere attributen. Een print of foto van groot formaat is hot.

Het ziet er professioneel uit en is een gemakkelijke manier om je huisstijl te versterken.

Groot formaat printen kan op hout, karton, aluminium, glas en nog veel meer. Handig, want met flexibele materialen kun je gemakkelijk dynamiek aanbrengen in jouw etalage.

2. Gebruik displays

Één of meerdere displays in je etalage zijn een must-have. Je kunt met een display jouw product(en) letterlijk op een voetstuk zetten.

Bijkomend voordeel: als mensen je product willen fotograferen, staat jouw naam er ook meteen bij.

3. Decoratieve raamfolie

Decoratieve raamfolie werkt erg goed als je jouw glazen etalage mee wilt nemen in je visuele communicatie. Vooral handig als je een thema etalage wilt maken. Hierbij kan een raamfolie nét dat extraatje toevoegen dat je nodig hebt om er een mooi geheel van te maken.

Het is wel duidelijk: decoratieve raamfolie brengt je glaspartij direct naar een hoger niveau.

4. Raamfolie voor privacy

Raamfolie is ook erg handig voor het verhogen van privacy. Bij sommige panden heb je liever niet dat iedereen naar binnen kan kijken. Of houd je het graag spannend.

Door de gehele raampartij te beplakken met een decoratieve raamfolie ziet jouw gevel er professioneel uit. Zonder dat je te veel prijsgeeft.

Tip: denk ook aan raamfolie bij een verbouwing. Door de etalage volledig te beplakken met tijdelijke raamfolie, behoud je privacy en oogt de gevel netjes. Daarnaast kun je voorbijkomend publiek alvast warm maken met de komst van jouw nieuwe of gerenoveerde vestiging.

Is de verbouwing klaar? Dan zorgen we uiteraard dat alles zonder sporten verwijderd wordt.

5. Gebruik bijzondere materialen

Je kunt ook spelen met verschillende materialen in je etalage. Daarmee maak je het beeld spannend, afwisselend en interessant.

Erg populair is tegenwoordig het gebruik van een metaal coating. Dit geeft een stoere, robuuste look aan bijvoorbeeld je bedrijfslogo of reclametekst.

Bij Glance & Vision kunnen we op vrijwel alle ondergronden een metaal coating aanbrengen: dit hoeft dus helemaal niet duur te zijn. Het kan op hout, kunststof, steen, metaal, glas, beton, keramiek en zelfs karton!

6. Een wandpaneel

Vaak heeft een winkeletalage een muur of doek om de etalage af te scheiden van de winkel (bijvoorbeeld ook bij de Bijenkorf). Zo wordt de etalage meer een hokje.

Is dit bij jou ook het geval? Overweeg de wand dan te decoreren met een wandpaneel. Je kunt bijvoorbeeld een 3D-tekst op een paneel zetten of je logo.

We maken al veel wandpanelen voor kantoren, maar ook voor een etalage is het zeer geschikt. Door te kiezen voor een mooi materiaal, een spannende diepte of zelfs verlichting, maak je er een prachtig stuk van.

7. Unieke figuren van karton

Wil jij iets bijzonders voor een niet al te hoge prijs? Dan is karton zeer de moeite waard om te overwegen. Een goedkoop materiaal met ontzettend veel mogelijkheden.

Met CNC laseren kunnen we werkelijk alle kanten op. Van mini figuren tot levensgroot, en van lampenkap tot logo of vormen. Zelfs het toevoegen van een (unieke) print behoort tot de mogelijkheden.

Hulp nodig bij het maken van een etalage?

Jij wilt toch ook alleen hoogwaardige producten in jouw etalage?

Of het nu gaat om een grote, professionele uitverkoop-banner, een decoratieve raamfolie of meerdere displays: Glance & Vision helpt je graag.

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken.

Meer inspiratie op het gebied van visuele communicatie vind je op onze blog pagina.

Aanvraag bij Glance & Vision

Geen vraag is te gek, dus stel ze gerust. Wij helpen je graag.

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen vragen we je om zoveel mogelijk informatie te geven.