Skip to content

Dit kun je allemaal met groot formaat printen: 10 voorbeelden

GROOT FORMAAT PRINTEN VOOR ELKE GELEGENHEID

Ben jij op zoek naar een unieke manier om mensen te verrassen? Denk dan eens aan groot formaat printen. Het leuke van groot formaat printen, is dat het overal mogelijk is en er voor elk doel wel een leuk idee te bedenken is!

  • Wil je een onvergetelijke indruk maken?
  • Wil je een kantoor of woonruimte uniek maken?
  • Wil je mensen écht welkom heten?
  • Wil je mensen laten schrikken?
  • Of wil je mensen laten lachen?

Dan is groot formaat printen de oplossing.

GROOT FORMAAT PRINTEN OP DIVERSE ONDERGRONDEN

Of je nu een grote, vlakke muur tot je beschikking hebt, of een glazen wand onder handen wilt nemen; groot formaat printen kan op verschillende ondergronden. Niets is eigenlijk te gek. Zo kun je ook prints op een auto, bus of vrachtwagen maken. Of ga voor een print op een vloer, trap of grote wand.

XL-RECLAME MAKEN

Wil je écht opvallen met jouw reclame, misschien zelfs viral gaan op social media, omdat hij zo ludiek is? Dan is groot formaat printen het eerste waar je aan denkt, dat valt tenminste echt op. Je kunt er niet omheen. Het leuke is, dat je helemaal niet super creatief hoeft te zijn. Bedenk eens, zonder restricties, hoe je jouw mega reclame voor je ziet. Ga met dit idee naar een reclamebureau en er is meer mogelijk dan je denkt!

EYECATCHER

Er is bijna niets onmogelijk op het gebied van groot formaat printen. Zo kun je prints laten maken op spandoeken, behang, posters en verschillende soorten textiel. Maar ook plaatmateriaal, pvc, acrylaat, mdf, karton en hout zijn geschikt om een grote print op te laten drukken. Zo kun je dus een print ontwikkelen op beursmaterialen, deuren, muren, auto’s, bussen, vrachtwagens, ramen, plafonds, vloeren, vlaggen, spandoeken, steigerdoeken, buitengevels en ga zo maar door. Zelfs op keukenkastjes (ja écht).

VOOR ELKE GELEGENHEID

Het leuke van op groot formaat printen is dat het zeer geschikt is voor een tijdelijke actie of reclamestunt. Door op folie, textiel of karton te printen creëer je promotie materialen die eventueel gemakkelijk te verwijderen zijn. Natuurlijk kun je een ontwerp ook prima langere tijd mooi houden. Er wordt bovendien vaak gebruik gemaakt van een zogenoemd laminaat ofwel beschermlaagje, ter bescherming van de print.

WAT WIL JIJ OP GROOT FORMAAT PRINTEN?

Nu je weet welke (oneindige) mogelijkheden er zijn met het printen op groot formaat ben je zeker enthousiast geworden? Heb je al leuke ideeën in gedachte? Niks is ons te gek! Daag je ons uit? Neem contact op en we gaan samen brainstormen over de mogelijkheden.

1. ZETACOM, ZOETERMEER

Geef het kantoor een extra dimensie door een mooie, inspirerende of grappige tekst op de wand te laten zetten.

2. KILL BILL IN AUCKLAND

Als je zo’n advertentie tegen komt moet je wel even drie keer kijken voordat je doorhebt dat dit geen echte crime scene is die je aantreft. Een super gaaf voorbeeld van een advertentie die tot leven komt en waar echt actie in zit.

3. OP NAAR DE DIERENTUIN

Een lokale dierentuin heeft een super originele manier bedacht om de aandacht van het publiek te trekken. Deze bus zie je daarom al vanaf heel ver aan komen rijden.

Bankje KitKat

Bron: Flickr Dylan Goldblatt

4. KITKAT

Kitkat, wie kent het niet? Een originele manier om het merk weer onder de aandacht van de consument te krijgen.

Bron: Buzzfeed

Skischans op het toilet

5. SKISCHANS-TOILET IN JAPAN

Ben je aan skiën (in Japan) en moet je naar het toilet? Dan gaat in dit toilet jouw ski-avontuur gewoon door! Omdat de print schuin omhoog loopt lijkt het alsof je echt op een schuine piste staat.

Bushokje Rayban

Bron: Weekend

6. RAYBAN: TEGEN DE ZON

Hele opvallende en duidelijke reclame van Ray Ban waarbij zowel het dak, de vloer én de zijkant van het wachthokje gebruikt zijn.

7. DRUK OP DE KNOP

Nét even wat anders dan een normale poster op een muur. Let maar eens op de hand die doorloopt tot het liftknopje.

8. REFRESHING CANADA

Een leuke manier om de geschiedenis van een bedrijf onder de aandacht te brengen is door het op een lange muur tot leven te laten komen.

9. UNDER CONSTRUCTION

Durf jij in deze lift te stappen? Een 3D print die je laat duizelen.

raamdecoratie sporters

10. UIT EIGEN STAL: HARDLOPERS

Een grote print op een glazen muur is een gave manier om een sportschool of fysiopraktijk een extra dimensie te geven. Let ook op de schaduw van de personen.

Aanvraag bij Glance & Vision

Geen vraag is te gek, dus stel ze gerust. Wij helpen je graag.

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen vragen we je om zoveel mogelijk informatie te geven.