Skip to content

Kan ik zelf autostickers verwijderen?

ZELF STICKERS VERWIJDEREN? HIERONDER LEES JE HOE HET MOET

Heb je een tweedehands auto gekocht waar stickers op zitten? Of ben je uitgekeken op jouw oude autobelettering? We leggen je in deze blog stap voor stap uit hoe je autostickers kunt verwijderen.

STAP 1: VERZAMEL BENODIGDHEDEN

Het internet staat vol met allerlei trucs om stickers te verwijderen. Sommigen zweren bij het insmeren met pindakaas, sinaasappel of citroensap. Auto stickers en belettering kan je het beste met hitte verwijderen. Door het verwarmen van de stickers wordt de lijm zacht en trek je de stickers gemakkelijk van de auto af.

GEBRUIK EEN WARMTEBRON OM JE STICKERS TE VERWIJDEREN

Wij raden je aan om een föhn te gebruiken. Je kunt ook gebruik maken van een verfbrander (heatgun), maar deze kan ook té warm worden. Pas hier dus mee op, want het is zonde als je zo de lak beschadigt. Wanneer je een grote sticker wilt verwijderen kun je ook gebruik maken van een stoomapparaat waarmee je behang verwijdert.

STAP 2: ZORG VOOR EEN GOEDE ‘WERKPLAATS’

Als je aan de slag gaat is het belangrijk dat je in een goede ‘werkplaats’ staat. Ten eerste heb je stroom nodig voor de föhn, verbrander of het stoomapparaat. Ten tweede is het belangrijk dat het niet koud is, want dan duurt het alleen maar langer voordat de stickers warm worden. Bij voorkeur ga je dus ergens warm binnen staan.

STAP 3: AAN DE SLAG!

Nu je goed voorbereid in de aanslag staat, mag je eindelijk van start! Als je verschillende stickers hebt, is het goed om te starten met een kleine, simpele sticker. Verwarm de gehele sticker zodat de lijm zacht en soepel wordt. Als het goed is kun je nu met jouw nagel een hoekje lostrekken. Trek de sticker zo steeds verder los terwijl je blijft verwarmen. Zo kun je alle stickers één voor één verwijderen.

Let op dat het niet té heet wordt, om lakschade of ruitbreuk te voorkomen. Zodra je merkt dat het verwijderen van de sticker niet meer soepel gaat, stop je. Het kan namelijk zijn dat er ergens een zwakke plek in de lak zit, en je wilt niet de hele laklaag van je auto trekken.

Bij moeilijk verwijderbare stickers is het aan te raden een specialist in te schakelen. Bijvoorbeeld een autopoetsbedrijf of een bedrijf zoals wij dat autostickers plaatst.

STAP 4: NABEHANDELING

Zijn alle stickers succesvol verwijderd? Dan is het tijd voor de nabehandeling. Misschien is er door de stickers kleurverschil in de lak ontstaan? Zeker als de stickers heel lang op de auto hebben gezeten is dit eigenlijk niet te voorkomen. Daarnaast kan het gebeuren dat er nog lijmresten achterblijven die je even weg moet poetsen.

POETSMIDDELEN

Er zijn een paar manieren om lijmresten te verwijderen. Probeer het eerst met heet water en een spons. Mocht dit niet werken, schakel dan over op spiritus. Wees hierbij wel voorzichtiger en poets de spiritus helemaal weg als je klaar bent.

Werkt de spiritus niet? Dan kun je nog overschakelen op wasbenzine. Hierbij geldt ook: zorg ervoor dat je voorzichtig werkt en alle restjes wasbenzine verwijdert van de auto.

GEBRUIK GEEN AGRESSIEVE MIDDELEN!

Als er nu nog steeds lijmresten aanwezig zijn op de auto dan raden we aan een specialist in te schakelen. Ga niet met agressievere middelen op je auto poetsen! Middelen zoals thinner bijten namelijk zowel de lijmresten als de lak van jouw auto weg.

TOT SLOT

Nadat alle stickers en lijmresten verwijderd zijn van jouw auto geef je de hele auto nog een goede poetsbeurt. Daarna kun je hem nog met wax inwrijven en oppoetsen om eventuele kleurverschillen weg te poetsen. Veel succes!

Neem contact met ons op als je nog vragen hebt naar aanleiding van deze blog.

Aanvraag bij Glance & Vision

Geen vraag is te gek, dus stel ze gerust. Wij helpen je graag.

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen vragen we je om zoveel mogelijk informatie te geven.