Skip to content

Mag een gewrapte auto door de wasstraat?

Is jouw auto voorzien van een mooie wrap? Dan wil je deze natuurlijk voorzichtig behandelen

Vraag jij je af of jouw gewrapte auto door de wasstraat mag? We vertellen in deze blog precies hoe je jouw gewrapte auto het best kunt wassen zonder de toplaag te beschadigen.

VOORDELEN VAN CARWRAPPEN

Er zijn verschillende redenen waarom mensen voor een carwrap kiezen. Ten eerste gebeurt het vaak voor promotionele doeleinden. Je kunt een auto laten wrappen in de bedrijfskleuren of met een gave print. Een knalroze, felblauwe of gifgroene auto valt echt goed op wanneer je over de snelweg scheurt.

Ook wanneer je de originele kleur van de auto niet mooi vindt, is wrappen een leuke uitkomst.

Het wrappen van een auto is niet alleen mooi, uniek en opvallend, maar je beschermt er ook nog eens de originele laklaag van de auto mee. Steeds vaker krijgen nieuwe auto’s daarom een onzichtbare wrap. Eigenlijk gewoon een extra bescherming dus.

GEWRAPTE AUTO DOOR DE WASSTRAAT OF ZELF WASSEN

Wil je de gewrapte auto graag wassen? Houd er dan rekening mee dat de wrap eerst goed moet uitharden. Dit duurt 4 tot 5 dagen. Het beste is daarom om de gewrapte auto pas na een week te wassen.

CARWRAP IN DE WASSTRAAT

In principe kan de gewrapte auto door de wasstraat, maar houd daarbij rekening met het wasprogramma.

Kies een programma dat geen harde borstels gebruikt, om krassen te voorkomen, en voeg een wax aan het programma toe om de wrap extra te beschermen. Let wel op welke wax je kiest, als je bijvoorbeeld een matte carwrap hebt dan wil je geen glanzende wax op je auto.

Voor een matte carwarp bestaan weer speciale schoonmaakproducten.

CARWRAP WASSEN MET DE HAND

Het is dus mogelijk om jouw gewrapte auto te wassen in de wasstraat, maar om de kans op beschadigingen zo klein mogelijk te houden is het toch het best om hem met de hand te wassen. Zo kun je zelf helemaal kiezen welke producten en sponsen je gebruikt. Wanneer je een hogedrukreiniger gebruikt houd dan voldoende afstand (minimaal 1 meter) en zorg ervoor dat je nooit water met een temperatuur boven de 60 graden gebruikt.

Let ook op dat je de zeepresten goed afspoelt om strepen te voorkomen.

SCHOONMAAKMIDDELEN VOOR GEWRAPTE AUTO’S

Er bestaan veel verschillende foliesoorten om jouw auto te wrappen. Diverse producenten raden ook per type folie een ander schoonmaakmiddel en onderhoudsmiddel aan. Vraag daarom altijd advies bij degene die jouw auto wrapt. Waarschijnlijk verkoopt hij ook een set schoonmaak- en onderhoudsmiddelen die je het beste kunt gebruiken. Laat je zeker adviseren, want een goed onderhouden carwrap blijft logischerwijs langer mooi.

BESCHERM JOUW CARWRAP

Je weet nu hoe je jouw gewrapte auto het best kunt onderhouden en schoonmaken, maar er zijn meer dingen waar je rekening mee kunt houden om de wrap zo lang mogelijk mooi te laten blijven.

Parkeer bijvoorbeeld je auto het liefst in de garage. Heb je geen garage? Parkeer hem dan in de schaduw om de UV-stralen zoveel mogelijk te vermijden. Ook wil je natuurlijk geen vogelpoep op je auto. Heeft er toch een brutale vogel zijn behoefte op jouw gewrapte auto gedaan, verwijder dit dan zo snel mogelijk.

KRAS OP GEWRAPTE AUTO?

Heb je een klein krasje op je carwrap? Dit kun je gemakkelijk zelf weghalen met behulp van een föhn. Verwarm het krasje lichtjes door met de föhn op de kras te blazen en het krasje verdwijnt vanzelf. Houd er wel rekening mee dat dit enkel voor kleine krasjes werkt.

Wil je meer informatie over het onderhouden van jouw autowrap? Of twijfel je nog over het wrappen van jouw auto? Neem dan contact met ons op.

Aanvraag bij Glance & Vision

Geen vraag is te gek, dus stel ze gerust. Wij helpen je graag.

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen vragen we je om zoveel mogelijk informatie te geven.