Skip to content

Offline reclame maken? Zó doe je dat!

15 offline reclame ideeën, inclusief voorbeelden uit de praktijk

Wil je offline reclame gaan maken voor jouw bedrijf? Goed idee, want ook nu er steeds meer online plaatsvindt, is offline reclame nog steeds heel belangrijk. Een tastbaar beeld heeft namelijk grote impact en is onmisbaar bij bijvoorbeeld productlanceringen en beurzen.

In deze blog inspireren we je graag met een aantal eigen voorbeelden van offline reclame. Daarna vertellen we je meer over hoe je zelf aan de slag kunt met offline marketing.

Laten we beginnen bij het begin.

Wat is offline marketing?

Offline marketing betekent dat je reclame maakt voor jouw bedrijf, zonder het gebruik van internet. In de ‘offline’-omgeving dus. Rondom je bedrijf, of op een goed zichtbare plek waar je doelgroep zich bevindt.

Reclame uitingen voorbeelden uit de praktijk

Bij Glance & Vision helpen we bedrijven met hun visuele communicatie. We produceren allerlei offline marketing-producten, zoals displays en vlaggen maar ook complete beurspresentaties.

Hieronder geven we je een aantal voorbeelden van wat er zoal mogelijk is als het gaat om offline reclame. Laat je inspireren en neem gerust contact op als je meer wilt weten over één van onze designs.

1. Display voorbeelden

Displays heb je in allerlei vormen en maten en worden veelvuldig gebruikt om offline reclame te maken. Met gebruik van de juiste materialen en kleuren, kun je een display namelijk precies afstemmen op jouw huisstijl. Perfect wanneer je een nieuw product op een voetstuk wil zetten!

Zie ook hoe we dat voor Weide Weelde hebben aangepakt, met een reuze-melkpak. Het uitvergroten van producten is een goede manier om direct de aandacht te pakken.

Ook voor beurzen of je bedrijfsinterieur zijn displays erg geschikt. Iedereen ziet en onthoud een display, zoals het varken hieronder.

Houten Display Agrifirm

Er is maar weinig tekst gebruikt en toch is de boodschap duidelijk: dit bedrijf doet iets met varkens. Door het gebruik van de bouwstenen is deze display grappig, speels en origineel. 

Wil jij juist de straat op met jouw reclame? Dan is iets zoals onderstaande display interessant: 

Deze display kan gebruikt worden voor demonstraties en promotie op straat of in winkels. Doordat het gemaakt is van licht maar stevig materiaal, kun je het meerdere keren gebruiken en verplaatsen.

Bekijk al onze displays voor meer inspiratie.

2. Offline reclame op bedrijfswagens

Ben jij regelmatig onderweg voor jouw bedrijf? Die tijd dat je onderweg bent of ergens geparkeerd staat, kun je maar beter nuttig besteden. Door offline reclame te maken bijvoorbeeld! Dit kun je doen met autobelettering of een volledige carwrap.

Zie hieronder hoe we dat voor Shakezz gerealiseerd hebben:

Het is misschien wel de allerbeste manier om jouw bedrijf offline onder de aandacht te brengen. Anders dan een beursitem of guerrilla-reclame, is autobelettering namelijk niet voor korte duur.

Het betreft een eenmalige investering, waar je jarenlang profijt van hebt.

Bekijk ook de rest van onze website voor meer voorbeelden van autoreclame.

3. Vlaggen bij je bedrijf

Nog een manier om offline reclame te maken, is met behulp van bedrijfsvlaggen. Vlaggen staan vaak rondom je bedrijf, zodat mensen al van ver zien om wat voor bedrijf het gaat. 

Zie hieronder de vlaggen die we voor een tuinbouwbedrijf hebben gemaakt:

baniervlag tuinbouwbedrijf

Wanneer je langst dit tuinbouwbedrijf rijdt, zie je direct wat ze aanbieden. Duidelijker kan haast niet: je komt gelijk in de verleiding om te stoppen en heerlijk verse frambozen mee te nemen.

De boodschap overbrengen is hier goed gelukt! Dat komt omdat er niet te veel tekst op de vlaggen staat, de letters zijn duidelijk te lezen en er zijn niet teveel verschillende kleuren gebruikt.

Nog 12 offline reclame ideeën

Bij onze praktijkvoorbeelden hierboven zie je al dat je van alles kunt doen om jouw zichtbaarheid te vergroten. Displays, autobestickering en vlaggen zijn zeker het overwegen waard wanneer je jouw offline zichtbaarheid wilt vergroten!

Maar er zijn nog veel meer voorbeelden te geven op het gebied van offline marketing.

Een aantal overige offline reclame ideeën:

 1. Flyers maken en huis-aan-huis verspreiden
 2. Guerrilla reclame in de stad
 3. Adverteren in magazines of de krant
 4. Een spandoek of reclamebord plaatsen
 5. Flyeren op een evenement
 6. Een stand inrichten op een beurs
 7. Adverteren langst de (snel)weg
 8. Gevelreclame plaatsen op jouw bedrijfspand
 9. Goodies uitdelen (zoals pennen en snoepjes met jouw logo)
 10. Bedrijfskleding laten bedrukken
 11. Folders ontwikkelen en neerleggen op relevante locaties (zoals bij de tandarts)
 12. Gevelbanieren ophangen

Aan de slag met jouw offline marketing

Hebben we je voldoende geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan? Dan is het tijd voor de volgende stap. Want die inspiratie is leuk, maar hoe zorg je voor reclame uitingen die passen bij jouw bedrijf?

Voordat je een bepaalde offline marketing gaat inzetten, is het belangrijk om te bepalen wat je doel is. Wat wil je nu precies bereiken met de offline reclame uiting(en)?

Je hebt eerst een doel nodig. Daarna kun je kijken hoe je dat doel het best kunt behalen.

In veel gevallen wordt offline reclame ingezet om een nieuw product te promoten, om meer zichtbaarheid van je bedrijf te creëren of om simpelweg duidelijk te maken waar jouw bedrijf zich bevindt. Maar ook het activeren van de doelgroep kan een doel zijn. Je wilt bijvoorbeeld:

 • Meer inschrijvingen op je nieuwsbrief
 • Meer volgers van je social media kanalen
 • Men overtuigen van de kwaliteit van je bedrijf of product
 • Men waarschuwen
 • Men enthousiasmeren voor een opkomend event

Kleuren, lettertypes en materialen van offline reclame

Nu je weet wat je doelstelling is kun je aan de slag met het maken van jouw offline reclame. Zorg dat de keuze van kleur, lettertype en materiaal past bij de rest van je bedrijf en dat het rustig is. Kies bijvoorbeeld voor maximaal drie kleuren. Zo komt je boodschap krachtiger en minder schreeuwerig over.

Nogmaals: de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij helpen je graag met creatieve ideeën en de uiteindelijke productie van jouw promotiemateriaal.

Neem contact op! We staan voor je klaar!

Heb jij vragen naar aanleiding van deze blog, of ben je op zoek naar hulp bij het produceren van je offline reclame? Neem contact op met onze experts.

Wij helpen je graag en gaan geen enkel project uit de weg. Groot of klein: daag ons uit!

Bekijk ook onze andere blogs voor meer informatie rondom visuele communicatie. Bijvoorbeeld voor etalagestickers inspiratie.

Aanvraag bij Glance & Vision

Geen vraag is te gek, dus stel ze gerust. Wij helpen je graag.

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen vragen we je om zoveel mogelijk informatie te geven.