SPECIALS

SUSTAINABLE URBAN DELTA

Voor Sustainable Urban Delta, hebben wij dit meubel mogen maken. Wat is er zo speciaal aan? Nou de binnenkant namelijk. Het scherm is touchscreen en reageert ook nog op de fysieke knoppen. De software is door een andere partij geschreven en wij hebben er voor gezorgd dat alles samen kwam. De uitdaging lag vooral in het systeem van de knoppen. Die moeten hufterproof zijn, altijd werken en natuurlijk altijd een signaal naar de computer doorgeven. Dat is goed gelukt al zeggen we het zelf! De rest was a piece of cake!

VARKEN VAN LEGO

Agrifirm wilde graag hun Voerwinst-programma voor de varkensteelt onder de aandacht brengen. In samenwerking met Imagro hebben we een transportkist bedacht voor het Lego-varken die in een mum van tijd omgebouwd kon word tot een stevige sokkel.

BAMBOOZLE

De Bamboozle is een kunstwerk dat bestaat uit 51 gelijke driehoeken die onder een bepaalde hoek gezet zijn. Tom Verhoeff, verbonden aan de wiskundefaculteit van de TU in Eindhoven, kwam bij ons met de vraag of wij het kleine model dat hij bij zich had, een maatje groter konden maken. Gekozen werd voor 19 mm acrylaat driehoeken in 4 kleuren, die gefreesd zijn met een 70.5 graden frees die wij speciaal voor dit project hebben laten maken. Het totale object  is 160 x 160 x 160 cm groot en hangt met een paar stevige staalkabels aan het plafond in de TU/e in het Metaforum.

PUZZELEN OP NIVEAU

Deze schuifpuzzel hebben we mogen maken voor de opening van Mixxin in Den Haag. Met het verschuiven van de puzzelstukken door, destijds nog, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima was de officiële opening een feit. De moeilijkheid van het vervaardigen van de puzzel zat in het feit dat de puzzel verticaal moest staan en de puzzelstukken niet terug mochten schuiven. Door een vernuftig systeem is er voor gezorgd dat de panelen na het verschuiven niet meer naar beneden konden zakken.

EWASTE ARCADES

E-waste Arcades zet zich in om hergebruik van grondstoffen te bevorderen en bewustzijn te creëren over elektronisch afval. Door recyclen leuk en makkelijk te maken willen zij het gat tussen de consument en de recycler overbruggen.

Daarom is de FUNKY PHONE geboren. De Funky Phone is een old-school arcade machine die jou beloont voor het recyclen van je oude mobiele telefoon. In plaats van een muntje werp je een afgedankte telefoon in om te spelen bij een van deze E-waste Arcades! Wij hebben voor E-waste de volledige kast geproduceerd en daarna voorzien van Full-color stickers. De eerste serie van 5 is een feit. Op naar de volgende!

WEIDE WEELDE

Een nieuw product mag gelanceerd worden met een goede blikvanger. Voor Weide Weelde hebben we een levensgroot yoghurtpak gemaakt uit aluminium sandwichplaat die daarna voorzien is van een visual. Aan de hand van een kleine dummy hebben we de vouwlijnen bepaald van de verpakking, de moeilijkheid hierbij zat hem in de gebogen bovenzijde waar de schenktuit en dop zit. Maar hij is heel goed gelukt al zeggen we zelf, klant blij, wij blij!

“POP-UP” TAFEL

Glance & Vision, we hebben een hele grote vergadertafel nodig, er moeten makkelijk 20 personen omheen kunnen zitten en o ja…hij moet wel makkelijk in de auto passen want hij moet ook regelmatig ergens anders neergezet kunnen worden.

In dit geval voor Vion, kwam de meubelmakersachtergrond van onze Peter toch wel mooi van pas. Uit losse onderdelen die vernuftig in elkaar geschoven kunnen worden, kan er een enorme tafel gebouwd worden, zonder schoeven of lijmen. Met Vion kan men voortaan aan tafel!

BRAINPORT EINDHOVEN

Hoe maak je mensen nieuwsgierig en vertel je op een leuke manier een boodschap? Met een kubus vol met spiegels natuurlijk.

Brainport Eindhoven schreef een wedstrijd en om studenten daarvan op de hoogte te brengen is deze Zwevende Kubus bedacht door Atelier Vrijdag. Aan ons de taak om het ontwerp uit te voeren. Je betreedt de zwevende kubus doormiddel van een opstapje, Zodra je “binnen” bent hoor je een korte boodschap, ondertussen ben je in een andere “wereld” waarin je jezelf honderden keer kan zien.

GEMEENTE BRONCKHORST

Gemeente Bronckhorst benaderde ons voor het vervaardigen van de bekleding van de toegangsdeur van het gemeentehuis. Deze deurbekleding is opgebouwd uit acrylaatpanelen met op het middengedeelte, de namen van de aangesloten gemeenten ingegraveerd. Vervolgens is het geheel in aluminium gespoten.

AWARDS EN RELATIEGESCHENKEN

Door de jaren heen hebben we al zoveel mooie dingen mogen maken, dat we ook zeker de kleine objecten niet mogen vergeten.

Van herdenkingsmunt tot houten puzzel. Met onze machines kunnen we alle kanten op. 

Kunnen wij jou 

helpen met een 

project?

VRAGEN? 

STEL ZE HIER!

Neem dan snel contact 

met ons op