Skip to content

Wanddecoratie: Op zoek naar inspiratie?

eINDELOZE KEUZE MET WANDDECORATIES

Bij het inrichten van een bedrijfspand, zul je waarschijnlijk niet direct nadenken over wanddecoratie. Je hebt vast al nagedacht over bureaus, bureaustoelen en andere essentiële kantoormeubelen. Wanddecoratie? Dat komt later wel.

Maar wist je dat decoraties aan de muur een groot verschil maken voor de sfeer van jouw kantoor? Met wanddecoraties kun je alle kanten op. Van een traditioneel schilderij, tot de meest bijzondere creaties aan de muur.

In deze blog helpen we je een handje met een aantal voorbeelden van stijlvolle, vernieuwende en creatieve wanddecoratie.

WANDSTICKERS: EENVOUDIG EN STIJLVOL

Wandstickers zijn een ideale uitkomst voor decoratie op maat. Met een wandsticker geef jij de ruimte binnen een mum van tijd een compleet nieuwe look. Ideaal dus!

Ben je zelf niet zo handig? Maak je geen zorgen. Een wandsticker is niet alleen snel aan te brengen, het is ook nog eens super eenvoudig. Je kunt wandstickers dus ook gemakkelijk zelf plaatsen. Of laten doen door onze proffesionals.

CREATIVITEIT STIMULEREN OP DE WERKVLOER

De origineelste ideeën krijg je in een inspirerende en creatieve omgeving. Een creatieve omgeving nodigt namelijk uit om zelf ‘out of the box’ te gaan denken.

Lijkt het je moeilijk om zo’n omgeving te creëren? Dat hoeft het helemaal niet te zijn. Ook jij kan van een witte muur een creatief hoogstandje maken.

wanddecoratie inspiratie creativiteit

Bron: Officesnapshots.com

Groot formaat printen wandsticker

Bron: Eigen werk

WANDEN MET EEN BOODSCHAP

Wil jij vertrouwen winnen bij jouw klanten en bezoekers? Zorg er dan voor dat jouw pand mooi is aangekleed en uitstraalt waar jouw bedrijf voor staat. Zoals hiernaast.

Waar bedrijven dan direct denken aan een uitnodigende koffiecorner of een mooie receptie, vergeten ze een van de meest opvallende onderdelen van het pand: de muren!

Een wandsticker zorgt ervoor dat jouw bedrijf direct opvalt. Bij ieder pand past weer een ander design. Zo passen vrolijke prints goed in een kinderdagverblijf, een simpele en rustige print bij een zorginstelling en een trendy print bij een hip marketingbureau.

wanddecoratie inspiratie industrieel

Bron: MrWall.nl

INDUSTRIËLE WANDDECORATIE

Ben je op zoek naar stoere, robuuste en eigentijdse uitstraling voor jouw muren? Ga dan voor een industriële look. Wanneer je aan een industrieel denkt, denk je al snel aan een verlaten fabriek, een grote loft of een ander groot gebouw dat niet meer in gebruik is.

Je kunt een industriële look gemakkelijk zelf creëren. Hier heb je geen oude, versleten muur voor nodig. Werk echter wel met ruwe materialen. Denk aan metaal, hout en beton.

WANDSTICKER OP GLAZEN WAND

Een saaie glazen wand, omgetoverd tot heuse blikvanger. Een wandsticker op een glazen wanden tilt jouw kantoor naar een hoger niveau.

Aan de kantoorwand op de afbeelding zie je direct waar de ruimte voor bedoeld is.

Daarnaast kan raamdecoratie ook een privacy verhogende werking hebben. Afhankelijk van je doel, is er altijd een ontwerp te bedenken.

wanddecoratie inspiratie glazen wand

Bron: Officesnapshots.com

wanddecoratie inspiratie donkere muur

Bron: Burkedecor.com

WANDSTICKER OP DONKERE MUUR

Ben je op zoek naar een mysterieuze, klassieke en stijlvolle uitstraling? Kies er dan voor om met donkere kleuren te werken. Zowel op de sticker, als op de muur.

wanddecoratie inspiratie opvallend

Bron: Officesnapshots.com

MAAK INDRUK OP JOUW BEZOEKERS

De uitstraling van jouw bedrijfspand is van groot belang bij het maken van een goede eerste indruk. Welk gevoel wil jij jouw bezoekers graag meegeven? En hoe pas je dit toe in de uitstraling van jouw bedrijfspand?

Een wandsticker zorgt ervoor dat jouw muren op de bezoekers afkomen. Op een positieve manier!

LANDELIJKE WANDDECORATIE

Met een landelijke decoratie zijn saaie witte muren verleden tijd. Een landelijk decoratiestuk zorgt voor een duurzame en warmte sfeer.

Gebruik natuurlijke materialen, zoals hout of steen, om jouw muur een meer landelijke uitstaling te geven.

landelijke wanddecoratie inspiratie

Bron: Pinterest.com

foto als wanddecoratie

Bron: Albelli.nl

FOTO’S ALS WANDDECORATIE

Wil jij jouw mooiste momenten met iedereen delen? Met foto’s op de muur fleur je de ruimte helemaal op én kun je steeds weer al jouw mooiste herinneringen ophalen.

Denk aan foto’s van personeelsuitjes, events of kennismakingen met partners.

Maak een kunstwerk van jouw foto’s door ze te laten afdrukken op aluminium, hout of canvas.

Bron: Etsy.com

SCHILDERIJ ALS WANDDECORATIE

Naast het gebruik van foto’s, zijn schilderijen ook populair als wanddecoratie. Wil je graag een schilderij aan de muur, maar ben je op zoek naar een creatieve manier om dit te doen? Wat dacht je van een schilderij collage! Door mooie details uit een schilderij of foto te halen, kun je een unieke collage maken. Hiernaast een voorbeeld.

Wil je wat meer minimalistische uitstraling? Kies er dan bijvoorbeeld voor om foto’s of kleine materialen (zoals veren, bladeren en bloemen) in te lijsten en deze aan de muur te hangen.

TUIN VOOR BINNEN

Een moswand is helemaal van deze tijd. Dat is niet voor niks. Wie houdt er niet van een vleugje natuur op de werkvloer?

Ben jij een natuurliefhebber en wil je dit laten doorschemeren in de uitstraling van jouw bedrijfspand? Dan is een moswand het overwegen waard.

wanddecoratie moswand

Bron: Deverticaletuinman.nl

DE MOGELIJKHEDEN QUA WANDDECORATIE ZIJN EINDELOOS!

Hopelijk heb je nu wat inspiratie opgedaan op het gebied van wanddecoratie. Zoals je hebt gezien, de mogelijkheden zijn eindeloos! Welke optie vind jij het mooist?

wandsticker fiets

KUNNEN WIJ JE ERGENS MEE HELPEN?

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neem contact op met Glance & Vision. Wij denken graag met je mee en nemen de tijd voor jouw vragen.

Bekijk ook onze andere blogs voor meer inspiratie en tips rondom visuele communicatie.

Aanvraag bij Glance & Vision

Geen vraag is te gek, dus stel ze gerust. Wij helpen je graag.

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen vragen we je om zoveel mogelijk informatie te geven.