Skip to content

Wat is dibond en wat kun je er mee?

Wat is dibond en wat kun je ermee?

Dibond is een veelzijdig en sterk materiaal waar we je graag meer over vertellen. We vertellen onder andere wat de materiaaleigenschappen en waar je rekening mee moet houden.

Ben je benieuwd wat dibond is en wat je er zoal mee kunt doen? Lees dan direct verder. Wij vertellen je alles dat je wilt weten.

WAT IS DIBOND?

Dibond is een merknaam en fabrikant van een sandwichplaat. Inmiddels zijn er meerdere fabrikanten die deze sandwich platen produceren, maar dibond blijft de meest gebruikte naam voor het materiaal.

Deze sandwichplaat is opgebouwd met een  combinatie van kunststof en aluminium. Het bestaat uit drie lagen: de buitenste twee lagen zijn van aluminium en de kern is van kunststof (specifiek: polyethyleen).

Door deze combinatie van materialen zijn dibond platen zeer sterk én licht.

Maar dat is niet alles.

VOORDELEN VAN DIBOND PLATEN

De grootste voordelen van dibond op een rij:

MOGELIJKHEDEN MET DIBOND

De platen worden met name veel gebruikt om te voorzien van een full color afbeelding. Door verschillende technieken toe te passen op Dibond, zijn de mogelijkheden eindeloos.

We kunnen Dibond rechtstreeks bedrukken, maar we kunnen de platen ook beplakken met folies. Dibond is verkrijgbaar in verschillende kleuren én uitvoeringen, zoals RVS brushed, metallic of zelfs met spiegel afwerking.

Je kunt dibond gebruiken voor onder andere:

Maar ook prachtige, zwevende wanddecoratie wordt steeds vaker van dibond gemaakt. Het materiaal is populair om te bedrukken met kunstwerken of foto’s.  

ALTERNATIEF VOOR HOUT, PLEXIGLAS EN ANDERE MATERIALEN

In ons werk binnen visuele communicatie merken we dat dibond een zeer waardevol materiaal is. Het is een sterk en licht alternatief voor vele andere materialen.

Waar je bij karton en hout moet oppassen wanneer het gaat regenen, kan dibond altijd veilig buiten staan.

Materialen als plexiglas en kunststof vertonen al snel beschadigingen. Dibond daarentegen is sterk en kan beter tegen krassen en stoten.

Aluminium is voor veel mensen te zwaar waardoor het onhandig schoonmaken en verplaatsen is. Producten gemaakt van dibond zijn aanzienlijk lichter en daardoor een stuk praktischer. 

VOORBEELDEN VAN DIBOND TOEPASSINGEN

Hieronder lichten we verder toe waar je dibond voor kunt gebruiken: 

Reclamezuil

Een reclamezuil wordt meestal geplaatst voor locatieaanduiding, het weergeven van openingstijden en contactgegevens. Vaak ziet de bezoeker eerst het reclamezuil, voordat ze het bedrijf bezoeken. Belangrijk dus om daarmee een goede eerste indruk achter te laten!

Dibond is zeer geschikt om te gebruiken voor reclamezuilen. Het materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden en is gemakkelijk schoon te maken. Zolang je de reclamezuil niet schoonmaakt met schurend middel, kan deze jaren mee.  

Wanddecoratie

Wil je jouw bezoekers verrassen wanneer ze het pand binnenkomen, of de kantine voor jouw medewerkers opfleuren? Ook voor wanddecoratie is dibond het overwegen waard.  

Laat een opvallende print, foto of illustratie drukken op dibond en plaats deze tegen de wand. Een ware eye-catcher die jouw wand uniek maakt, en waar je nog lang van kunt genieten.

Gevelbord

Wil je jouw bedrijfslogo groot op de gevel monteren? Met dibond kun je foto’s, reclameteksten én logo’s strak vormgeven. Niets is te gek!

Door verlichting toe te voegen is je logo ook in het donker goed zichtbaar.

Display

Heb jij een specifiek idee voor een display? Displays zijn een waardevolle visuele toevoeging voor jouw beursstand of winkelinrichting. Met dibond kun je precies bepalen hoe jouw display eruit komt te zien. Je bepaalt zelf de afwerking, kleuren en vorm.

NEEM CONTACT OP VOOR MEER INFORMATIE

Heb je nog vragen over dibond, of wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf?

Neem contact op. We helpen je graag verder. 

Bekijk ook onze andere blogs voor meer inspiratie rondom visuele communicatie.  

Aanvraag bij Glance & Vision

Geen vraag is te gek, dus stel ze gerust. Wij helpen je graag.

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen vragen we je om zoveel mogelijk informatie te geven.